2014. augusztus 29., péntek

Pihentető ötletek iskolakezdéshez

Eljött a nyár utolsó hétvégéje, hétfőn kicsik és nagyok számára is kezdődik az iskola. Használjátok ki az utolsó hétvégét, pihenjetek, kapcsolódjatok ki!

Összegyűjtöttem néhány ötlet azoknak, akik számára a kézimunka a legjobb kikapcsolódás, de a suliban töltött napokat is szeretnék vidámabbá tenni :). Figyelem! Nem csak gyerekeket örvendeztethetünk meg, gondoljatok az iskolapadot koptató felnőttekre is ;) !

Először is nézzük a tolltartókat, mert abból minden tanévben legalább egy kell. Én legalábbis így voltam vele :)

Ez a horgolt krokodil garantáltan feldobja a szürke hétköznapokat :). Ráadásul a leírás ingyen letölthető INNEN.

Forrás

Ha inkább varrnál, akkor itt ez a visszafogottabb, de szintén mutatós darab, amit ráadásul hímezhetsz, gyönggyel és gombokkal is díszíthetsz:

Forrás és angol nyelvű leírás ITT

Talán nem mindenkinek van rá szüksége, de nekem nagyon megtetszett ez a zsírkrétatartó. Nagyon szép, és bárhová magaddal viheted. Még varrni sem kell, elég hozzá egy darab filc és vidám szalag.

Forrás és angol nyelvű leírás képekkel ITT

A szépen bekötött könyvek elősegítik az örömteli tanulást, igaz? Ez a technika szerintem nagyon izgalmas, és vidám lehetőség a tankönyvek borítására.

Forrás és angol nyelvű leírás képekkel ITT

Ha pedig már a könyveknél tartunk... Egy szuperegyszerű és szupercuki könyvjelzőötlet textilből, a képes útmutató pedig nem is igényel kommentárt.

Forrás

Már biztos mindenki beszerezte az iskolatáskát, és még épp van idő egy-két vidám horgolt pajtás elkészítésére hozzá :)

Forrás és angol nyelvű leírás ITT
Kösd össze a kellemeset a hasznossal, és töltsd Te is kézimunkázással a nyár utolsó hétvégéjét!

2014. augusztus 21., csütörtök

Ihlet az ihletben

Nemrég készítettem egy karkötőt. Ajándéknak szántam, ezért a színek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy az ajándékozott egyéniségéhez illeszkedjen. Egyszerű gumidamilra egyenként felfűzött egyszerű gyöngyök, mégis a végeredmény osztatlan sikert aratott, de készíteni sem volt akármi.



A zuhogó esőben szeretek színes hangulatokat nézegetni, ezért szokásomhoz híven ellátogattam a Design Seeds oldalra, ami szerintem a legalkalmasabb erre :). A színeket, harmóniákat böngészve rátaláltam erre:

Forrás: http://design-seeds.com/

... és bár talán nem hajszálra pontosan ugyanazok a színek, mégis a karkötő jutott eszembe erről a hangulatról. Ez pedig nem más, mint az ősz a nyárban hangulat. Napsütötte körte, zuhogó eső, hűvös, tiszta éjszakák.

Persze az előbbi gondolaton jó időre elmerengtem, de a képeket tovább lapozgatva megláttam ezt:

Forrás: http://design-seeds.com/

... és Amellett, hogy elképesztően megkívántam a makaront, lenyűgözött ez a színösszeállítás.
Mivel Árnika boltjába újra el kell készítenem a fenti karkötőt, ezért úgy döntöttem, ilyen színvilágot válogatok hozzá. És íme:



A mustársárgát nem hagyhattam ki, mert kell bele valami csillogás. És a közelgő őszhöz így sokkal jobban illik...

Íme egy tanmese arról, hogyan ihleti az ihlet az ihletet :).

Zemplényi Luca