2015. április 30., csütörtök

Horgolt táska körkép

Megdöbbentő iramban tavaszodik, egyre jobb az idő, ezért lassan felmerül az igény egy nyári táska iránt. Szerintem a vászontáskák mellett a horgoltak azok, amik igazán beletalálnak egy tökéletes nyári outfitbe... Szerintetek?

Összegyűjtöttem néhány ötletet inspirációként, én nagy kedvet kaptam hozzájuk, remélem, Ti is elcsábultok valamelyik darabra :). Alapanyagot keresel hozzá? A Yeoman Yarns DK Cotton fonala ideális táskák készítéséhez, ráadásul a visszafogott színek mellett vidám nyári árnyalatokat is találtok.

Kezdem a sort Kenyó Bea Horgolt ez+az című könyvének borítóján is szereplő "Malaclopó" (hivatalos nevén Ombre) táskával. Egyszerű, nagyszerű, mutatós, és minden belefér, ami egy hosszú nyári naphoz kell ;)


Egy táskához elég lehet néhány vagány nagyinégyzetet horgolni, ez például egy nagyon egyedi darab:

Forrás itt
Aztán itt van a megunhatatlan African Flower blokkokat beépítő szütyő, laza hippiknek. Mondanom sem kell, hogy milyen izgalmas színkombinációkat lehet alkotni hozzá...

Forrás és angol nyelvű, ingyenes leírás itt

Az előbb már ellőttem, hogy hippiknek való, pedig ez az igazán hippis táska. A vagány szabásvonal egy egyszerű téglalap hajtogatásából alakul ki, nagyon ötletes!

Forrás és ingyenes angol nyelvű leírás itt
De van ám itt igazán elegáns táska is, ide nézzetek:

Ingyenes angol nyelvű leírás a Ravelry-n
Nem maradhat el a csini koncertre járós sem:

Forrás és ingyenes, angol nyelvű leírás itt
Nekem pedig ez a személyes kedvencem:

Ingyenes angol nyelvű leírás a Ravelry-n
Remélem, tetszett a válogatás, és kedvet kaptok valamelyik táskához! Kellemes horgolást! :)

2015. április 27., hétfő

A tulipánoskert

Kinyíltak a tulipánok életünk első tulipános kertjében :). Annyira szépek, hogy muszáj megmutatnom Nektek! Hátha így jobban indul a hét...







2015. április 22., szerda

Beindult a körforgás :)

Hosszú szünet után végre itt. Mert ugye egyszer csak sóvárogni kezdtem, hogy újra szépséges ruhákban járhassak, és - hogy, hogy nem- ennek kezdete épp egybeesett a H&M webshop nyitásával. Meg is rendeltem többek között ezt a ruhát:


A ruha leírásában az szerepelt, hogy "az alakot enyhén követő szabásvonallal", ezért azt gondoltam, hogy szuper, mert csak felkapom, kényelmes, mégis csinos, mutatós és olyan igazán lucás darab. Aztán amikor megkaptam, és felpróbáltam, akkor láttam, hogy ez maximum annak az alakját követi, aki olyan mint egy jól megtermett fatörzs. Ez mondjuk szerintem ezen a képen látszik is, de a webshopban becsszóra nem így mutatott. Itt amúgy nem is vészes -talán mert a próbababa lába összehasonlíthatatlanul vékonyabb az enyémnél, de ha kimennék az utcára benne, akkor szerintem sokan azt gondolnák, hogy hálóingben megszöktem valamelyik kórházból.

Mindennek ellenére nem bírtam visszaküldeni, mert annyira finom anyaga van, és a mintája is majdnem utánozhatatlan. És jött is az isteni szikra, hogy hiszen csak egy öv hiányzik róla, és máris hordható lesz! Egy csodás, fényes piros öv, méghozzá makramézva.



















Minél jobban csillog, annál jobb alapon ezt a két zsinórt választottam hozzá: lurexes és szaténzsinór élénk piros színben, mert most erre vágyom :). Itt muszáj megjegyeznem, hogy a makramé kategória az első idei újdonság a webshopban, ami folyamatosan bővülni fog. A makramé holmik újragondolása most a legkedvesebb elfoglaltságom, izgalmas ezt a régi, elavultnak hitt módszert felkarolni, és divatossá tenni. Mert a kötéshez és a horgoláshoz hasonlóan most a makramé is reneszánszát éli. Remélem, minél többen kedvet kaptok majd hozzá!

A makramé minták nagyon egyszerűek, a különböző csomók viszont végtelen számban variálhatóak, így nagyon mutatós minták is kijönnek. Az övnek ezt a pikós variációt választottam:





















Nekem nagyon tetszik :). És szerintem jól illik a ruhához is, nézzétek:






















Sajnos még nem készültem el vele, és még az öv záródásának megoldása is kérdéses, csak egy biztos: legalább két bojtra szükség lesz a kívánt hatás eléréséhez :).

Jövök vissza a fejleményekkel, és a csomózási technikát is leírom, amint a kész övet meg tudom mutatni.