2014. május 22., csütörtök

Pipacskirálylányok találkozója

Magyarázhatnám azzal, hogy továbbra is a gyereknap jegyében... de manapság is gyakran előfordul, hogy sétálni vagy bringázni megyünk, és pipacskirálylányt készítek :). Gyerekkoromban pedig le sem tudtam tenni ezt az egyszerű játékot, ezért talán kisgyermekeseknek hasznos ötletet adok, ha megmutatom hogy is készül a pipacskirálylány. Vigyázzatok velük, mert hajlamosak hasonló udvartartásokba verődni, ha sokan összegyűlnek ;)



Ha bringázni, piknikezni vagy sétálni mentek, az út mentén vagy parlagon hagyott területeken rengeteg pipacsot találhattok. Nálunk is számtalan piroslik a falu határában.



Érdemes összegyűjteni több bimbót, és ha szerencsétek van, találhattok olyan terméskezdeményt is, amiről már lehullottak a szirmok. Ezekből is gyűjts össze párat!



Végy egy bimbót a kezedbe, és a középső hasítéknál óvatosan nyisd ketté.



A pipacs összegyűrődött szirmait bontsd ki egy kicsit, hogy szép szoknyája legyen a királylánynak :).



Ha szedtél termést is, akkor a körmöddel csípd le róla a szárat.



Ez lesz a királylány koronás feje, mégpedig úgy, hogy belebökjük a "szoknyás" rész szárába.



Ezzel el is készült az első királylány :).



A bimbó érettségétől függően a halvány rózsaszíntől a barackon át a mély pirosig különféle színű szoknyákat kaphatsz, az pedig külön izgalom a játékban, amikor szétnyitod a bimbót, és kiderül, milyen színű. Nálam mindig a rózsaszínek voltak a legelőkelőbb királylányok, és egyben a játék főszereplői :).

Ha nem sikerül termést gyűjtened, akkor van egy alternatív megoldás: bontsd szét a szirmokat, és a körmöddel csippentsd ki a virág közepén lévő terméskezdeményt. Ez is ugyanúgy megteszi, de a külön szedett termések valamivel nagyobbak.



Ha elkészítettél pár királylányt, indulhat is a játék! 


Remélem, Ti is kipróbáljátok, jó szórakozást hozzá!





Zemplényi Luca

1 megjegyzés:

  1. A pipacsokkal nekem különleges a kapcsolatom mostanság :-) A bicajos kép csúcsszuper!!!

    VálaszTörlés