2014. augusztus 21., csütörtök

Ihlet az ihletben

Nemrég készítettem egy karkötőt. Ajándéknak szántam, ezért a színek kiválasztásánál arra törekedtem, hogy az ajándékozott egyéniségéhez illeszkedjen. Egyszerű gumidamilra egyenként felfűzött egyszerű gyöngyök, mégis a végeredmény osztatlan sikert aratott, de készíteni sem volt akármi.



A zuhogó esőben szeretek színes hangulatokat nézegetni, ezért szokásomhoz híven ellátogattam a Design Seeds oldalra, ami szerintem a legalkalmasabb erre :). A színeket, harmóniákat böngészve rátaláltam erre:

Forrás: http://design-seeds.com/

... és bár talán nem hajszálra pontosan ugyanazok a színek, mégis a karkötő jutott eszembe erről a hangulatról. Ez pedig nem más, mint az ősz a nyárban hangulat. Napsütötte körte, zuhogó eső, hűvös, tiszta éjszakák.

Persze az előbbi gondolaton jó időre elmerengtem, de a képeket tovább lapozgatva megláttam ezt:

Forrás: http://design-seeds.com/

... és Amellett, hogy elképesztően megkívántam a makaront, lenyűgözött ez a színösszeállítás.
Mivel Árnika boltjába újra el kell készítenem a fenti karkötőt, ezért úgy döntöttem, ilyen színvilágot válogatok hozzá. És íme:



A mustársárgát nem hagyhattam ki, mert kell bele valami csillogás. És a közelgő őszhöz így sokkal jobban illik...

Íme egy tanmese arról, hogyan ihleti az ihlet az ihletet :).

Zemplényi Luca

4 megjegyzés:

  1. Ezt a design seeds oldalt én is csípem nagyon! Mit gondolsz, a karkötőt egy 13 éves is el tudja készíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészen biztos, tényleg csak egymás után kell fűzni a gyöngyöket. A képen nem annyira látszik, de a szálak lyukacsos vezetőn keresztül futnak, így nem gabalyodnak össze :). Hamarosan felkerül a webshopba is.

      Törlés
  2. Múltkor vettem macaront, mert végre meg kellett tudnom, hogy milyen, de nem volt finom, mondjuk az nem ilyen kék volt, hanem rózsaszín meg zöld, biztos ez lehetett a baj :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az valami kamu makaron lehetett, mert én nagyon finomat ettem. Mondjuk az tény, hogy a hírverése aránytalanul nagy az ízéhez képest...

      Törlés