2014. május 12., hétfő

Biciklik gurulnak nyáron a hídon át a mezőre...

.... énekli Lovasi András, és ez a kép nagyon élénken jelenik meg a képzeletemben újra és újra.
Ha felpattanunk a bringára, a világ végére is el tudnánk tekerni, de mivel felelősségteljes felnőtt emberek vagyunk, ezt-azt azért bepakolunk az aprócska bringás zsákba. Csak amúgy férfi módra: kulcs, bankkártya, igazolvány, esetleg egy ötszázas. Ezért ugye kár lenne egy egész pénztárcát elcipelni?!



Ehhez a gondolatmenethez mondjuk nem is kell egy kiadós bringatúra, de az ihletet mégis ez adta. Így hát, lányok, asszonyok, elő a varródobozokkal, mert ezt a vagány kulcstartót bárki el tudja készíteni, aki egy gombot fel tud varrni! Az érzés pedig, hogy SK kütyüvel lepitek meg egy barátotokat, kedveseteket, leírhatatlan ;).

A hozzávalók így festenek együtt, és itt megjegyezném, hogy az ollót és a mérőszalagot leszámítva, de az útmutatót mellékelve ez egy komplett Árnika készlet lesz:



  • 1 db 19 cm x 12 cm-es téglalap szürke filcből
  • 1 db 10 cm x 6 cm-es téglalap piros filcből
  • kulcstartó szerelék
  • piros hímzőfonal
  • 2 db patent
  • hímzőtű
  • gombostű
  • olló
  • mérőszalag

A szürke filcen jelöljünk ki a hosszabbik oldalán balról 7 cm-t és 3 cm-t. A kettő közötti részre rajzoljunk biciklit :), vagy bármilyen figurát, alakzatot.

Elsőként a patentokat varrjuk fel a szürke filcre úgy, hogy a hosszabb és rövidebb szélétől is 1-1 cm-re essen a középpontja (ezt érdemes ceruzával bejelölni). A patent felső része a filc "rajzmentes" felére, a túlsó oldalra kerül, az alsó része pedig a bicikli fölé.



A patent felvarrása nagyon egyszerű: a szélső lyukakba fel-le öltve rögzíthetjük a filchez. 



Most a bicikli kihímezése következik: itt is egyszerűen fel-le öltögetünk a körvonalat követve.




Most, hogy a legnehezebb részeken túl vagyunk, jöhet a piros belső zseb. Először gombostűzzük a piros filcet a bicikli visszája fölé, majd szintén le-föl öltve rögzítsük a zsebet a szürke filchez úgy, hogy a szürke filc széle felőli oldal nyitott maradjon. 


Már csak két lépés van hátra: pár öltéssel rögzítsük a kulcstartó szereléket...


...végezetül pedig öltögessük körbe az egész kulcstartót:





Nem gondoltátok volna, hogy ennyire egyszerű, igaz? Tapasztalatból mondom, hogy ennek kevés bringás tud ellenállni... Nálunk legalábbis többen is lecsaptak rá, amint kész lett. Szerencse, hogy pik-pak elkészül ;).


Zemplényi Luca













3 megjegyzés:

  1. Most találtam ide, Luca, nagyon örülök a blognak és sok sikert! Ez a készlet máris mesés, sokat ígérő kezdet! :-)) (A régimódi +rendszeres olvasók" modult nem akarod feltenni? Nem vagyok google+ felhasználó, se FB rajongó - de szívesen feliratkoznék.)

    VálaszTörlés
  2. Szia! De jó, hogy itt vagy :)! Köszönöm szépen!
    Szeretném betenni azt a modult, de valamiért nem akar egyelőre működni... Talán holnap :D

    VálaszTörlés