2015. október 6., kedd

Inspiráció viharos szürkékhez

Tegnap kiderült, hogy Colortrend játékunk első hetében a szürkék állnak a középpontban, méghozzá igazi borongós, hideg-rideg szürkék, pont olyan színek, amelyekben a vihart hozó felhők szoktak pompázni.
A biztonság kedvéért meg is mutatom még egyszer a palettát:


Nem nagyon mozgatja meg a fantáziádat? Pedig ezek a színek is az idei ősz/tél részei, ráadásul nem is gondolnád, milyen mutatós darabok készülhetnek ezekben az árnyalatokban is.

Segítségképpen gyűjtöttem néhányat a nagyvilágból:

Egy horgolt, gyöngyökkel és gombokkal díszített kitűző a legkomorabb szürkeséget is feldobja:

Forrás itt
Pár kásagyöngy, néhány méter szürke fonal, egy fülbevalóalap, és nagyjából 20 perc kell ahhoz, hogy egy ilyen divatos kiegészítőt készíts magadnak vagy egy barátnődnek :)

Forrás itt
Maradjunk még mindig a gyöngyöknél: ha csiszolt üveggyöngyöket felfűzöl, és több sorba rendezed őket, elegáns és mutatós karkötőt, de akár nyakláncot is kaphatsz.

Forrás és fényképes, angol nyelvű útmutató itt
Akár a  lakásodat is feldíszítheted az idei szezon divatszíneivel, itt van például egy filcből készült ajtódísz:

Forrás és angol nyelvű útmutató itt

Tudom, ez nem csak szürke, de annyira klassz az ötlet, hogy muszáj megmutatnom. Pólóból vagy pólófonalból, horgolt bogyókkal a végén, egy nagyon kedves és izgalmas darab :)

Forrás itt
Bár a szürke hideg szín, azért egy ilyen poncsóban igazán meleg lehet :). Ráadásul nagyon finom, csodaszép és egyszerű mintája van, úgy ahogy van erre az őszre és télre lett kitalálva.

Forrás és ingyenes angol nyelvű leírás itt
És a végére egy kis csíntalanság... Már évek óta tervezgetem, és azt hiszem, pont itt az ideje, hogy készítsek egy ilyet :D

Forrás és ingyenes angol nyelvű leírás itt
Remélem, sikerült beindítanom a fantáziátokat, és már Ti is egyetértetek velem abban, hogy a szürke nem kell, hogy unalmas legyen. Az Árnika shopban sok alapanyagot megtalálhattok ezekhez, és még sok más projekthez is!

Én most nekilátok valami szürkének. Ha Ti is készítetek valamit, akkor ne felejtsétek elküldeni a fotót róla az info@arnikashop.com e-mail címre, hiszen ezeket majd albumba rendezem az Árnika shop facebook oldalán. Így nem csak nyereményre számíthattok, hanem egy szuper inspirációs album is keletkezik, amiből ötletet meríthettek. Ne felejtsétek azt sem, hogy a játék hírét a facebookon nyilvánosan megosztók is nyerhetnek, úgyhogy terjesszétek bátran ;)
(A játék részleteit egyébként itt olvashatjátok el újra)

Jó bogarászást!

2 megjegyzés:

  1. Klassz gyűjtemény, tele nagyon jó kis ötletekkel. Én horgolt poncsóban gondolkodom (sokkal gyorsabb, mint a kötött), de még nincs meg a fonalam hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, egy finom, meleg poncsó de jó is lenne ebben a viharos szürke időben :)

      Törlés